12 / 100

Каква е главната причина за спирането на моя автоклиматик?

Главната причина за спиране работата на климатика на вашето превозно средство в 90% от случаите е липса или недостатъчен фреон и масло в системата, когато това се случи, системата автоматично спира да функционира, за да предотврати последващи проблеми (задължително, преди да предприемете ремонтни действия, трябва да проверите фреона и маслото при специалисти като нас).

Пълно зареждане на автоклиматик за 49.99лв
Пълно зареждане на автоклиматик за 49.99лв

Колко фреон губи автомобилът средно на година?

Автомобили от 1 до 5 години губят по 120-200 грама на година, от 5-10 години – по 200-350 грама, от 10-15 години – над 400/500 грама (това са минимални ориентировъчни данни, който могат да варират в голям диапазон, зависещи от други фактори).

Редовно техническо обслужване

Повечето хора не осъзнават, че климатичната система на автомобила изисква редовно планово техническо обслужване. Много често ние обръщаме малко или никакво внимание на нашите автоклиматични системи, защото смятаме, че системата е напълно изолирана и няма да има пропуски.

Леки и навременни ремонти

Ако открием проблем по време на редовна поддръжка и го отстраним навреме, то възможността да нарани или унищожи други части на системата и автомобила е минимален, защото чрез постоянната подръжка се гарантира дълъг живот.

AutoClimaPro - Експесно зареждане на автоклиматици на ниска цена
AutoClimaPro – Зареждане на автоклиматици на ниска цена

Нужда от презареждане с фреон за автоклиматици

Ако климатикът на вашето превозно средство не подава толкова студено, колкото бихте искали, то това може да означава, че имате нужда от презареждане на фреон. Фреонът е като кръвта, но на АС системата на автомобила или на хладилния агрегат, който държи в кабината хладно. Автомобилната климатична система изисква също и проверка на масло, за да запази живота на компресора. Ако нивото е твърде ниско, дори и за кратко време, тази ситуация може да бъде изключително вредна за вътрешните компоненти на компресора на автоклиматика. При блокиране може да се развалят и други части и това да наложи допълнителна работа и пари, за да заработи отново всичко.

Кога е време да заредите с фреон Вашия автоклиматик?

Най-доброто време за техническо обслужване на автоклиматиците и хладилните агрегати е преди да започнат горещените, защото ще бъдете готови за лятото, но много често се случва да не можете да разберете дали наистина не работи климатичната система, защото ако е сутрин и е още хладно, може да бъдете заблудени много лесно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *